Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Artikkelit » Väsymys voi juontaa juurensa solutasolle

Väsymys voi juontaa juurensa solutasolle

  Bio-Qinon active väsymykseen

  Jatkuvan väsymyksen ja uupuneisuuden taustalla voi olla solujen epätyydyttävä toiminta.

  Erityisesti kiireisessä elämänvaiheessa olevat aikuiset kokevat usein väsymystä ja uupumusta, joiden ratkaiseminen lepäämällä ja elintapoja parantamalla voi olla haasteellista. Elämän hektisyys niin työelämässä kuin vapaa-ajalla voi olla vaativaa.

  Jos vaikuttaa siltä, että lepo ja rauhoittuminen eivät auta jatkuvaan väsymykseen ja voimat ovat lopussa, kannattaa huomio kiinnittää kehon solutasolle. Ihmisen soluissa työskentelevät jatkuvasti pienet voimalaitokset, mitokondriot. Näiden kehon voimalaitosten toiminta vaikuttaa ihmisen koko jaksamiseen ja energiatasoihin.

  Solujen generaattorit

  Soluissa työskentelevien mitokondrioiden määrä vaihtelee solun energiatarpeen mukaan. Ihmisen sydämen pitää jaksaa pumpata jatkuvasti, minkä vuoksi yhdessä sydänlihassolussa voi olla tuhansia mitokondrioita, vastaamassa solun energian tarpeeseen.

  Mitokondrioissa ravinnoksi nautitut hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit muuttuvat monivaiheisen biokemiallisen menetelmän lopputuloksena energiaksi. Kun mitokondrion toiminnassa on häiriötä, ei se myöskään pysty tuottamaan energiaa solun tarpeisiin. Tällainen solutasolla tapahtuva energiavaje voi vaikuttaa ihmisen yleistilaan, johtaa uupuneeseen oloon ja heikentää palautumista esim. urheilun jälkeen.

  Tärkeä koentsyymi Q10

  Koentsyymi Q10 eli ubikinoni on elintärkeä yhdiste ihmisen energian valmistuksessa. Tämä vitamiinin kaltainen, tärkeä aine, on välttämätön mitokondrioiden energian valmistuksessa. Ihmiskeho tuottaa itse ubikinonia maksassa. Sen tuotanto alkaa kuitenkin hiipua jo 20 ikävuoden jälkeen. Jos keho tuottaa liian vähäisen määrän ubikinonia, tyhjenevät elimistön ubikinonivarastot. Tyhjentyneisiin ubikinonivarastoihin voivat vaikuttaa myös stressi, sairastelu sekä joidenkin lääkevalmisteiden, kuten statiinien käyttö. Kun varastot ovat tyhjät, solujen energiantuotannon käytössä ei ole tarpeeksi ubikinonia, mikä voi taas ilmetä väsymyksenä, heikkoutena ja lihaskipuina.

  Lisää virtaa

  Apu alentuneisiin ubikinonitasoihin löytyy laadukkaasta ubikinonilisästä. Jotta ubikinonilisä tehoaisi elimistössä yhtä hyvin kuin luonnollinen ubikinoni, tulee sen valmistuksessa huomioida mm. raaka-aine ja valmistusmenetelmät. Ubikinoni on herkkä aine valon ja hapen vaikutukselle. Tämän vuoksi laadukas valmiste pakataan aina yksittäin läpipainopakkauksiin, jotka suojataan kierrätettävällä pahvikotelolla.

  Sopivaa ubikinonilisää pohtiessa kannattaa aina valita tutkitusti toimiva ubikinoni. Aito ja alkuperäinen Bio-Qinon® Q10 on laajalti dokumentoitu ubikinonivalmiste. Bio-Qinon® Q10 imeytyy tehokkaasti elimistöön patentoidun valmistusmenetelmän ansiosta. Bio-Qinon Q10 on ravintolisä, joka sisältää ubikinonia ja B2-vitamiinia, jotka yhdessä edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

  Ihmisen elimistö muuttaa ubikinonilisän imeytyvään muotoon ubikinoliksi synteesissä, johon tarvitaan seleeniä. Vaikka ihminen saisikin riittävästä seleeniä, voi joillakin synteesi olla heikentynyt. Tällaisissa erityistapauksissa käytetään apuna ubikinolikapseleita.

  Kasvovoiteen ubikinoni virkistää väsynyttä ihoa ja auttaa suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien haitallisilta, vanhentavilta vaikutuksilta. Voiteen Pycnogenol edistää kollageenin muodostumista ja ihon uudistumista.

  Voit hankkia Bio-Qinon Q10 meiltä!

  Facebook